Zo kies je de perfecte bril uit

Draag jij een bril? Dan weet je dat het een uitdaging kan zijn om de juiste bril te vinden die er zowel goed uitziet als goed past. Ben je helemaal nieuw in de brillenwereld en heb je te horen gekregen dat je er nu toch echt eentje nodig hebt? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om door de bomen het bos te zien (zeker als je een bril nodig hebt). In deze blogpost bespreken we hoe je de juiste bril kiest voor jou en waar je op moet letten. Door deze tips te volgen, kun je de perfecte bril vinden die past bij jouw persoonlijkheid en gevoel voor stijl.

Zo duur of goedkoop als jij het wilt maken

Allereerst is het goed om te weten dat er brillen verkrijgbaar zijn in zeer uiteenlopende prijscategorieën. Je kunt het dan ook zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Een designer bril van bijvoorbeeld Prada is natuurlijk erg leuk om te hebben, maar niet iedereen kan dat betalen. Zeker omdat je voor de glazen apart betaald, die moeten tenslotte afgestemd worden op jouw zicht, en dat kan ook flink in de kosten oplopen. Betekent het dan dat als je geen designer bril kunt betalen, je gedwongen bent om een goedkoop, suf montuur aan te schaffen? Zeker niet! Er zijn tegenwoordig veel brillenmerken die juist inspelen op de laatste trends op het gebied van brillenmode, en er bewust voor kiezen om deze betaalbaar(der) te maken dan de klassieke designer merken.

De juiste pasvorm

Bij het kiezen van een bril montuur is het goed om verschillende brillen uit te proberen en eventueel iemand mee te nemen voor advies. Een goede vriendin of je partner kent jouw gezicht en persoonlijkheid, en kan daardoor aangeven of zij het montuur bij jou vindt passen. Dit is fijn, want je kan jezelf in de spiegel aankijken en verschillende monturen proberen, maar het kan best lastig zijn om te zien of een bril nou echt goed staat. En aangezien je hem elke dag draagt, wil je natuurlijk wel een montuur die echt bij je past. Daarnaast is een opticien ook heel bekwaam in het zien of een montuur goed bij de vorm van het gezicht past of niet. Er wordt gekeken naar hoe het montuur op de neus rust, de breedte van het montuur in vergelijking met het gezicht, of je wenkbrauwen zichtbaar zijn, of de kleur bij je haarkleur past, etc.

Bril online bestellen

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een brillenwinkel toe om een bril te passen en te kopen. Een bril online bestellen wordt steeds gebruikelijker. Of je nu een bril voor jezelf nodig hebt, of op zoek bent naar kinderbrillen voor je kids, online vind je een ruim aanbod van verschillende monturen en merken.

Geef een reactie