Lekker erop uit: ideeën

De buitenlucht: soms heb je er zo ontzettend de behoefte aan. We hebben soms niet door dat we eigenlijk al veel te lang binnen hebben gezeten of over het algemeen te veel tijd hebben besteed op werk, in het kantoor. En het enige dat je dan wilt is in het weekend lekker op pad gaan. Maar hoeveel zin je daar ook in hebt, het kan toch best moeilijk zijn om dan ook eens wat leuks te verzinnen. En dat terwijl de opties toch dichterbij liggen dan je zelf denkt. Het gaat er vooral om dat je een keuze maakt en niet te moeilijk nadenkt over een eventueel plan, want voordat je het weet is de dag voorbij en heb je er vooral heel lang over gedaan om wat te bedenken voor jezelf. Dus om het je wat makkelijker te maken zijn hier een paar fijne en makkelijke ideeën die ervoor zorgen dat je na het weekend weer helemaal opgeladen bent.

Een eind fietsen

Wat veel mensen vergeten is dat de fiets nog voor zoveel meer doeleinden gebruikt kan worden als dan alleen van A naar B. Een stukje fietsen geeft zo’n enorm gevoel van vrijheid en dat is helemaal niet gek. Met een goede damesfiets ben je in staat een stuk verder te rijden dan wanneer je zou gaan wandelen. Je kan relatief makkelijk de natuur opzoeken, of juist de stad in en rondrijden. Op deze manier genieten van de buitenlucht gaat je aan het eind van de dag veel ontspanning opleveren. Het grootste voordeel van fietsen is de mate van beweging die je meekrijgt op een dag. Het is niet hetzelfde als sporten in de sportschool maar het is wel ontzettend gezond voor je lichaam.

Naar een stuk natuur

Word je gek van de stad? Dan is het ook een heel goed idee om daar even vandaan te zijn. De natuur kan een perfecte retraite zijn om even van dat drukke gevoel af te komen. Wandelen door het bos is voor ieder mens ontspannend en voor jou zal waarschijnlijk precies hetzelfde gelden. Natuur hoeft niet perse een enorm natuurgebied te zijn, het kan ook een groot park in de buurt betekenen, of de uiterwaarden, de polder. Als het maar auto vrij gebied is waar je lekker kunt wandelen zonder om de zoveel tijd over te moeten steken bij een drukke weg.

In de tuin werken

En wil je dicht bij huis blijven? Maak gebruik van een tuin, die van jezelf of van een ander. Maar er is niets fijner dan een middagje wroeten in de aarde.

 

Geef een reactie