Tips voor slapen in de kou

De winter heeft op het gebied van slaap een boel voordelen. Zo blijft het langer donker, waardoor je op een natuurlijke manier in slaap zult blijven. Ook blijkt uit onderzoek dat je niveau stress een stuk lager ligt dan in de zomer, dit zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller in slaap valt. Tot slot is de temperatuur een grote factor van onze slaapkwaliteit. Allemaal hebben we wel eens te maken gehad met een bloedhete kamer in de zomer waarin je 's ochtends weggebrand wordt. Een koelere kamer is over het algemeen goed voor ons slaapritme. Toch kan het al snel té koud worden, zeker als je in een oud huis woont waarin zich nog geen dubbel glas bevindt. Daarom behandelen we in dit blog wat tips om je warm te houden tijdens de koudste nachten. 

Kamertemperatuur 

Ons lichaam heeft een temperatuur van tussen de 36 en 37 graden. Hierbij past een kamertemperatuur van 18 graden. Echter is deze ideale kamertemperatuur verschillend per persoonlijke voorkeur, maar zal het in ieder geval 16 graden en maximaal 21 graden moeten zijn om een goede nachtrust te krijgen. Het is goed om te kijken naar het verwarmingssysteem dat je gebruikt voor je slaapkamer. Als je dit namelijk de hele dag aan laat staan op de gewenste temperatuur, wordt de lucht in de kamer veel te droog. Dit heeft nadelige gevolgen voor jouw slaap. Wat beter is, is om over het verloop van de dag ervoor te zorgen dat er genoeg frisse lucht van buiten naar de slaapkamer komt. Als je dan een halfuurtje voordat je naar bed gaat de verwarming aanzet, zal het bij het slapen gaan een aangename temperatuur hebben. 

Kleding 

Als je het koud hebt tijdens het slapen is het aantrekken van extra kleding natuurlijk een van de makkelijkste opties. Een nachtjapon vrouwen of pyjama heren kan een perfecte optie zijn om je warm te houden tijdens de winter. Zorg ervoor dat je weet welke stof je lekker vindt. Sommige stoffen zijn gladder dan de ander en zullen er voor zorgen dat je huid niet goed kan ademen. Let bij het bestellen dus op de soort stof waarvan de pyjama gemaakt is. 

Voeten zijn een van de punten waar kou toetreedt in ons lichaam. Daarom is het belangrijk om de voeten warm te houden. Koude voeten hebben een erg slechte invloed op ons slaapritme. Het is aan te raden om lekkere sokken te kopen die je kan gebruiken tijdens het slapen. 

Hopelijk houden we je met deze tips wat warmer tijdens de donkere en koude dagen!

Geef een reactie