Dit moet je weten voordat je een heftruck gaat kopen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe heftruck te kopen en doe je dit voor het eerst? Dan is het begrijpelijk dat je wellicht niet weet waar je op moet letten of hoe je weet dat een heftruck geschikt is voor de dingen waarvoor je de heftruck wil inzetten. Daarom lees je in dit blog alles over hoe je er achter komt wat de beste heftruck is voor jou. Zo voorkom je een miskoop en weet je zeker dat je eindigt met een heftruck die precies voldoet aan jouw eisen. Lees je mee?

Stel jezelf deze vragen voordat je een heftruck gaat kopen

Om te bepalen welk type heftruck je nodig hebt, is het belangrijk dat je goed weet waar je de heftruck precies voor wil gaan gebruiken. Als je dit eenmaal helder hebt, weet je al snel welk type heftruck je nodig hebt. Stel jezelf de onderstaande vragen als je een heftruck wil gaan kopen:

 

  1. Welk gewicht hebben de producten die heftruck moet kunnen tillen?

  2. Hoe groot zijn de producten die de heftruck moet kunnen tillen?

  3. Moet de heftruck producten alleen horizontaal of ook verticaal kunnen vervoeren?

  4. Hoe hoog en hoe breed zijn de stellingen in het magazijn waarin je de heftruck wil gebruiken? 

  5. Wil je de truck alleen binnen of ook buiten gebruiken?

  6. Wil je dat de heftruck geruisloos rondrijdt of is het ook oké als de heftruck wat geluid maakt bij het rijden? 

  7. Wat zijn de afmetingen van de gangpaden waar de heftruck doorheen moet manoeuvreren? 

 

Als je de bovenstaande vragen beantwoord hebt, weet je welke draagcapaciteit, functionaliteiten en afmetingen de heftruck moet hebben. Dit zorgt ervoor dat je de selectie aan heftrucks die aan jouw eisen voldoen al een stuk verkleind hebt. De volgende stap is het kiezen van de aandrijving van de heftruck.

 

De aandrijving van de heftruck

Er zijn verschillende soorten heftrucks. Zo kun je kiezen voor een diesel heftruck, een elektrische heftruck of een heftruck op LPG. Welk type het beste bij jou past, is afhankelijk van waar je de heftruck voor wil gebruiken:

 

  1. Diesel en LPG heftrucks

Deze heftrucks zijn heel goed geschikt om buiten te gebruiken. Ze produceren bij gebruik wat meer geluid dan elektrische heftruck en zijn vaak voor scherpere prijzen aan te schaffen dan elektrische heftrucks.

 

  1. Elektrische heftrucks

Deze heftrucks zijn goed om binnen te gebruiken. De heftrucks produceren weinig geluid en geen uitlaatgassen. Wel zijn de heftrucks vaak wat hoger geprijsd dan heftrucks op LPG of diesel. 

Geef een reactie