Zo vaak moet je je puppy ontwormen 

Heb jij een nieuwe puppy in huis gehaald of komt de puppy binnenkort bij je thuis? Dan regel je zaken zoals een bench, de goede voeding voor je hond, speelgoed en middelen om de vacht van je nieuwe hond te verzorgen. Veel mensen vergeten hierbij echter een enorm belangrijk onderdeel van de verzorging van hun puppy: het ontwormen van de hond. Het ontwormen van een hond is een erg belangrijk element van het verzorgen van een puppy. Ben je benieuwd waarom ontwormen belangrijk is en hoe vaak je het moet doen? Je leest het hier.

Waarom is het belangrijk om je puppy te ontwormen?

Puppy’s worden continu blootgesteld aan wormen larven in hun directe omgeving. Wanneer de hond de larven in zich opneemt, kunnen deze erg gevaarlijk zijn voor je hond én voor de gezondheid van jonge kinderen en zwangere vrouwen. Het is dan ook belangrijk om je puppy regelmatig te ontwormen om ernstige problemen te voorkomen. 

Signalen dat het tijd is om je puppy te ontwormen 

Voordat je puppy bij je in huis komt, is de puppy vaak ook al bij de fokker ontwormd. Toch kan het voorkomen dat de puppy al last heeft, of later last krijgt, van wormen. Dit is bij puppy’s te herkennen aan een opgeblazen buik, een doffer uitziende vacht, zwakte, mager worden, diarree, huiduitslag en langzaam groeien. Ook gaan sommige puppy’s met hun achterwerk over de grond heen schuiven om jeuk tegen te gaan. Dit zijn belangrijke tekenen dat je puppy last kan hebben van wormen. Het ontwormen van de puppy is belangrijk om verdere problemen te voorkomen. Niet alleen voor de puppy, maar ook omdat de puppy de wormen over kan dragen op mensen. Bezoek bij het ontstaan van de bovenstaande symptomen dan ook zo snel mogelijk een dierenarts. 

 

Hoe vaak moet je een puppy ontwormen?

Hoe vaak je een puppy precies moet ontwormen, hangt mede af van het gebruikte ontwormingsmiddel en het soort hond dat je hebt. Het is dan ook verstandig om samen met je dierenarts een schema op te stellen voor het ontwormen van je puppy. Meestal worden puppy’s in de tweede, vierde, zesde en achtste week al ontwormd en daarna nog om de maand, tot de hond een leeftijd van zes jaar bereikt heeft. Er zijn veel verschillende middelen voor het ontwormen hond. Kies altijd het te gebruiken middel uit in overleg met de dierenarts, zodat je zeker weet dat je kiest voor een effectief middel dat past bij jouw hond en de eventuele wormen waar hij of zij last van heeft.

Geef een reactie