Autolease voor zelfstandigen: zo werkt dat

Autolease voor zelfstandigen

Met de opkomst van het digitale tijdperk is het geen wonder dat zelfstandig ondernemerschap, freelancen en 'start-ups' steeds meer voorkomen. Iedere zelfstandige werkers die dit bericht leest, vraagt zich waarschijnlijk af wat je autolease-alternatieven zijn en of je in aanmerking komt voor een zakelijke autolease in plaats van een persoonlijke lease.

In deze blogpost kijken we naar zakelijke autoleasing voor zelfstandigen. We bespreken ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zakelijke lease, uw vele zakelijke lease-alternatieven en enkele voordelen van zakelijk lease zzp – Nationale Autolease.

Als u wilt weten hoe autoleasing in het algemeen werkt, niet alleen voor zelfstandigen, bekijk dan onze gids "hoe werkt autoleasing?". Of beslis, voor u verder leest, of een firma de moeite waard is voor uw bedrijf! Bent u zelfstandig ondernemer en op zoek naar een zakelijke autolease? Met nationaleautolease kunt u autolease deals vergelijken van vooraanstaande in Nederland gevestigde makelaars.

Wat is zelfstandig ondernemerschap?

Eerst en vooral, laten we ervoor zorgen dat u in aanmerking komt om te worden geclassificeerd voor een lease als zelfstandige/alleenstaande handelaar. Wanneer u uw eigen bedrijf begint, wordt u onmiddellijk geclassificeerd als eenmanszaak.

Een individu komt in aanmerking voor zelfstandigheid als hij/ zij:

  • Zij een bedrijf bezitten en voor zichzelf werken.
  • Voor meerdere klanten werken.
  • Met werkgevers of klanten vaste tarieven voor hun diensten afspreken.
  • De nodige hulpmiddelen en uitrusting ter beschikking stelt om een taak uit te voeren.

Een financiële lease is vergelijkbaar met een BCH in die zin dat u vaste maandelijkse termijnen betaalt voor de duur van uw leaseovereenkomst, maar er zijn geen kilometerstanden of conditiebeperkingen waarmee u te maken krijgt. De totale kosten van de auto, de duur van uw contract en de opgegeven eindbetaling worden gebruikt om de kosten van een financiële lease (ballonbetaling) te berekenen. De ballonbetaling wordt bepaald door de lessee en is gebaseerd op het overeengekomen bedrag voor de eerste huurbetaling en de maandelijkse termijnbedragen.

Wanneer uw lease-overeenkomst afloopt, hebt u een paar opties voor wat te doen met het voertuig. U kunt:

  • Een koper vinden die de resterende ballonbetaling op de auto zal afbetalen. U krijgt het vermogen als u het voertuig voor meer dan de ballonbetaling verkoopt. Als u het niet voor een hogere prijs verkoopt, moet u het verschil bijleggen.
  • Betaal minimale kosten (vaak één maandelijkse afbetaling) en houd de auto een jaar langer. U zult echter op een gegeven moment de laatste ballonbetaling moeten doen.

 

Geef een reactie