Een verkeersongeval kan je zomaar gebeuren

Het is een cliché, maar daarom nog niet minder waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe voorzichtig jij ook bent in het verkeer, een verkeersongeval ligt altijd op de loer. Daar moet je altijd weer rekening mee houden. En dat doe je. Jij zorgt ervoor dat je altijd je autogordel draagt en dat je passagiers ook allemaal veilig in de auto zitten. Kinderen op stoelverhogers of in kinderzitjes. Geen losse voorwerpen op de hoedenplank en, natuurlijk, altijd je handen op 10 over twee en je houd je aan de snelheid. Ook zorg je er vanzelfsprekend voor dat je auto goed verzekerd is en dat deze technisch helemaal in orde is. Helaas is dat geen garantie dat er geen verkeersongeval zal plaatsvinden.

Een verkeersongeval buiten jouw schuld om is extra zuur

Er zijn veel redenen waardoor een verkeersongeval kan plaatsvinden. Het kan zijn doordat een ander niet goed oplet en jouw auto over het hoofd ziet. Maar er is meer. Wat denk je van prut op de wegen tijdens de bietencampagne? Of net een stuk snelweg waar niet is gestrooid als het heeft gevroren? Je kunt dan, voor je het weet, in een verkeersongeval belanden. Dat kan erg veel schade opleveren aan je auto, maar ook aan jezelf!

Niet meer kunnen werken na een ongeval? Het gebeurt!

Ben je tijdens een verkeersongeval gewond geraakt? Dan kan het zomaar zijn dat dat verkeersongeval een nare nasleep heeft. Breek je botten of loop je een whiplash op? Dan kan het zomaar zijn dat het gevolg is dat je tijdelijk niet (meer) aan het werk kunt gaan. Dit kan heel heftig zijn, zeker als je niet in loondienst bent maar ZZP'er bent. Je bent dan afhanelijk van de uren die je kunt maken én van de auto waarin je naar je klanten gaat. Smartengeld na ongeval – Letselschade.nl kan je dan helpen. Je zult er niet rijk van worden, maar het kan voldoende zijn om je door deze moeilijke periode te helpen.

Hoeveel smartengeld krijg ik?

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van het letsel dat je doormaakt en of het permanent is of niet. Of je weer aan het werk kunt of niet. Of dat je je moet laten omscholen, je huis moet laten verbouwen en regelingen moet treffen voor huishoudelijke hulp, oppas en vervoer van en naar medische afspraken. Een verkeersongeval moet je nooit te licht opnemen, ook een aantal dagen na het ongeval kan letsel nog tot uiting komen!

Geef een reactie