Zo kan je jouw winkelproducten leuk als cadeau inpakken

Je hebt zojuist een start gemaakt met een hele leuke cadeauwinkel. Je hebt je spulletjes met zorg ingekocht en alles staat prachtig uitgestald in de winkel en in de etalage. Inpakken kan je best aardig, maar je wilt ervoor zorgen dat je cadeaus er echt uitspringen, zodra ze ingepakt worden. Hier zijn wat leuke tips.

Maak gebruik van mooie materialen

Een product valt of staat met de verpakking. Zo zal je bij low-budget producten eerder gebruik maken van goedkopere materialen dan bij luxe producten. Hetzelfde geldt voor cadeauverpakkingen. Een los kettinkje kan heel mooi zijn, maar het gevoel dat je erbij krijgt wanneer het in een papieren zakje wordt verkocht is heel anders dan wanneer er een luxe doosje omheen zit. Wanneer je kiest voor mooie materialen kan je het product ook meteen wat duurder verkopen, alleen omdat de beleving – het gevoel dat je erbij krijgt – beter is. Zo bestaat er simpel, goedkoop cadeaupapier, maar er bestaat ook steviger, dubbelzijdig gedrukt cadeaupapier. Het ligt aan jouw producten waar je voor je kiest. Weeg goed de toegevoegde waarde af tegen de inkoopprijzen.

De voordelen van papieren tasjes

Bij het kopen van een leuk cadeau is het natuurlijk wel zo fijn als je er ook een mooi tasje krijgt. Hoe gaaf is het dan om papieren tasjes te gebruiken? Deze zijn namelijk ook heel leuk te gebruiken als cadeauverpakking. Doe er een leuke strik omheen en plak er een mooie sticker op en zo heb je twee-in-één. Het scheelt jouw inpakpapier en de koper heeft meteen een handig tasje. Ook zijn papieren tasjes beter te gebruiken bij gave voedselpakketten dan plastic tasjes. Papieren tasjes hebben namelijk vaak een rechte, stevige bodem. Handig als je niet wilt dat het eten omvalt.

Doe eens iets anders

Waar de één zijn producten ‘afwerkt’ met doorzichtig folie, zal de ander liever een mooi doosje gebruiken. Kijk eens naar welke mogelijkheden er zijn om je cadeaus leuk te verpakken. Het is ook mogelijk om de klant de keuze te geven: simpel laten inpakken is gratis, maar een luxere doos kost wat extra. Mensen houden ervan om te kunnen kiezen. En het is voor jou een handige manier om steeds een beetje extra te verdienen. Wat je ook leuk kan doen is spelen met de materialen. Gebruik bijvoorbeeld een houten kistje om je cadeau in te verpakken, of een ijzeren emmer. Een herbruikbare papieren of juten zak is ook heel erg stoer en daarnaast beter voor het milieu.

Geef een reactie