Tuin zomerklaar maken

De zomer komt er weer aan en dan wil je natuurlijk wel in een opgeknapte tuin zitten. Anders durf je straks niet eens je vrienden uit te nodigen in je tuin. Daarnaast word je er zelf ook veel vrolijker van als je tuin er goed bij ligt. Daarom geven we je vandaag een aantal tips om de tuin zomerklaar te maken.

Hogedrukreiniger

Met de eerste mooie dagen in de lente dan lijkt het wel alsof er een startschot heeft geklonken voor het nationale kampioenschap tuin reinigen. Ongeveer overal hoor je het gezoem van de hogedrukreiniger. Op zich is dat ook wel logisch. Het is heel lang vies weer geweest, waardoor alles in de tuin bedekt is door een laagje groen. Je wilt natuurlijk dat alles er weer schoon uitziet en dat begint met de hogedrukreiniger. Ook je vlonderhout kan onder het mos zitten. De snelste manier om deze te reinigen is ook met de hogedrukreiniger. Iedereen klaar? Reinigen maar!

Grasmaaien

Je grasmatje staat zeker niet stil in de herfst en winter. Daarom doe je er goed aan om deze even te kortwieken. Net zoals jij je kapsel bij moet houden, geldt dit ook voor je grasmat. Deze dient goed verzorgd te worden anders is deze binnen de kortste keren niet meer groen maar geel. Doordat je de afgelopen maanden weinig in je tuin geweest bent, is het ook tijd om al het onkruid te verwijderen. Laat dit zeker niet te lang zijn gang gaan, want voor je het weet zie je door het onkruid het bos niet meer en weet je niet waar je moet beginnen met het verwijderen van het onkruid.

Wees creatief

We noemen nu een paar standaard taken om uit te voeren in je tuin. Maar wat natuurlijk nog veel leuker is, is de handen uit de mouwen steken en zelf creatief in de weer te gaan. Dit kun je ideaal doen met allerlei soorten tuinhout. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe konijnhok nodig of is het bankje in de hoek van de tuin aan vervanging toe? Probeer dan eens met tuinhout zelf een bankje te maken in plaats van gelijk naar de bouwmarkt te gaan en daar een nieuwe te kopen. Ook is het leuk om een je kinderen te verrassen met een zelfgemaakt speeltoestel.

Er is zat te doen voordat de zomer begint om je tuin er weer helemaal goed uit te laten zien. Je beweegt op deze manier ook gelijk dus er zijn eigenlijk alleen maar voordelen.

Geef een reactie