Kamperen in Frankrijk? Doen!

Voor de een dé ultieme vakantie om eens heerlijk tot rust te komen en een met de natuur te zijn, voor de ander is het afzien zonder de dagelijkse luxe. Niet iedereen is fan van kamperen, maar toch is het de meeste mensen aan te raden. Nu de afgelopen twee jaar veel roet in het eten heeft gegooid wat betreft de vakantieplannen, zijn veel mensen er op uitgetrokken in eigen land. Mensen die van zichzelf niet hadden verwacht ooit te gaan kamperen in Nederland zijn helemaal tot rust gekomen in de natuur. Graag zetten we deze trend voort, want niet iedere vakantie hoeft te gaan over zon, zee, strand en een cocktail in de hand. De campings hebben een nieuwe waardering gekregen en zullen ook dit jaar weer veel bezocht worden. Niet alleen Nederland is een fijn land om te kamperen, maar ook andere Europese landen zoals Frankrijk hebben genoeg campings waar je met de auto heen kunt rijden. Een Franse ochtendzon op de tent, ontbijten met verse croissants en authentieke wijn proeven op een van de vele wijngaarden. Klinkt als een goede vakantie, toch?

Frankrijk

Frankrijk is en blijft toch wel een van de meest geliefde kampeerbestemmingen van Nederlanders. Sommige mensen staan jaar in jaar uit al op Franse campings, voor anderen is dit land nog nieuw. Het landschap in Frankrijk is prachtig, het klimaat is heel aangenaam en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Je vindt hier een goede combinatie van ongerepte natuur en historische steden en dorpjes. Niet zo gek dus dat mensen hier graag hun vrije dagen besteden. Populaire regio’s om op een camping te vertoeven zijn Pays de la Loire, de welbekende Côte d’Azur en Bretagne.

Côte d’Azur

Een vakantie aan de Côte d’Azur staat in het teken van een heldere blauwe zee, tropische palmbomen en gezellige boulevards. Deze regio in Frankrijk is dan ook niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Je vindt er allerlei badplaatsen met kleurrijke marktjes met lekkernijen, goede wijn en romantische pleinen. De Côte d’Azur staat bekend om zijn luxe accomodaties, maar ook vindt je hier genoeg campings waar je heen kunt rijden.

Voordat je vertrekt

Het is niet aan te raden om zomaar je biezen te pakken zonder goede voorbereiding. Niet alleen heb je je reisdocumenten, verzekeringspapieren en medische benodigdheden nodig. Bij kamperen hoort ook een ware kampeeruitrusting. Heb je al gedacht aan batterijen, instructieboekjes, gasflessen, een rookmelder, kooktoestel en slaapzak? Ook voor de -vaak kleine- keuken heb je spullen nodig. Pannen, campingservies, een thermoskan, flesopener, vleeswaren bakjes, afwasmiddel en theedoeken zijn ook nodig. Vergeet ook niet je must-haves voor onderweg mee te nemen, zoals eten en drinken, kussentjes, toiletpapier en een muziekspeler.

Geef een reactie