Heb ik nieuwe schoenen nodig?

Het hebben van een paar schoenen van goede kwaliteit is erg belangrijk, vooral als je een groot deel van de dag op de been bent. Het is ook belangrijk om te weten wanneer je nieuwe schoenen moet kopen om je voeten, knieën, heupen en rug gezond te houden. We hebben allemaal onze favoriete schoenen. Je weet wel… dat ene paar. We hebben het natuurlijk niet over geklede schoenen, maar over de schoenen die je hebt ingelopen tot die in de "precies goede" staat is. Of dat denk je tenminste. Dan is het net zo plotseling tijd voor een nieuw paar, maar je wilt het zeker weten. Of misschien ben je gewoon aan het vissen om een reden om in een nieuw paar te stappen. Wist je dat Van Arendonk hele gave schoenen heeft met ook een hip merk namelijk Elena Iachi. Hoe dan ook, hier zijn drie dingen waar je op moet letten als je besluit wanneer het tijd is voor een nieuw paar schoenen. 

Hoe lang je de schoen zelf hebt

Hoe lang heb je je schoenen al? Over het algemeen moeten schoenen elke 8 tot 12 maanden worden vervangen. Het hangt natuurlijk af van de schoen en hoe vaak je hem draagt. Als je iemand bent die lange diensten draait, zoals verpleegkundigen en gezondheidswerkers, wordt aangeraden om je aan dat tijdsbestek te houden. Natuurlijk kan je ook je schoenen langer dragen dan 12 maanden. Maar dan moet je wel goed kijken of je er echt nog lekker op loopt. Luister vooral goed naar je eigen lichaam. 

Staat van je schoenen

Zien en voelen je schoenen er nog als nieuw uit? Of laten de zolen los en rafelen de veters? Zodra de eigenlijke constructie van de schoen uit elkaar begint te vallen, is het tijd voor een upgrade. Koop lekker een mooi nieuw paar schoenen voor jezelf. 

Verhoogde voetpijn

Niet-ondersteunende schoenen zoals teenslippers en sandalen zorgen ervoor dat de spieren en pezen aan de onderkant van je voet buigen en aanspannen om de schoen aan te houden en de voetbogen omhoog te houden. Deze herhaalde aanscherping veroorzaakt stress op de fascia van de planter die kan leiden tot plantaire fasciitis of andere pijnlijke overbelastingsverwondingen. Misschien zien je schoenen er met het blote oog prima uit, maar elke keer dat je ze draagt, doen je voeten echt pijn. Dit is een duidelijk teken dat je nieuwe schoenen nodig hebt. Tenzij je natuurlijk altijd last hebt van je voeten. Maar normaal gesproken is het niet normaal dat je veel last hebt van je voeten als je schoenen draagt. Als je pijn hebt, dan moet je dus je schoenen gaan vervangen voor een mooi nieuw paar. 

Heb jij een nieuw paar schoenen nodig? 

 

Geef een reactie