Gaming accessoires

Als je  een goed spel speelt, wil je  maar één ding: het andere team verslaan. Hiervoor heb je niet alleen een goede gaming pc nodig, maar ook de juiste accessoires. De muis en het toetsenbord staan ​​bovenaan de lijst en zijn essentieel voor fanatieke gamers. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van deze producten? 

De Muis

Veruit de belangrijkste accessoire is de muis. Sterker nog,  met een permanent geïnstalleerde gaming-pc kun je niets zonder muis. En om eerlijk te zijn, je kunt niet volledig profiteren van het trackpad van je laptop. Waar moet ik op letten bij het kopen van een muis? Kies eerst tussen een optische muis en een lasermuis. Optische muizen gebruiken een processor die het oppervlak scant en beweging registreert. Lasermuizen doen dit ook, maar ze gebruiken infrarood licht. Velen zweren  echter  dat  optische muizen beter werken. 

Naast deze selectie is het belangrijk om de DPI (Dots Per Inch) te controleren. Dit is  een persoonlijke beslissing. DPI roteert rond de snelheid waarmee de cursor beweegt. Is de DPI hoog? dan beweegt de muis sneller dan wanneer deze . Dit hangt vooral af van je persoonlijke smaak en de games die je ermee speelt. 

Toetsenbord

De toetsenbordcategorie heeft ook verschillende subcategorieën. Dat wil zeggen, er is een membraan en een mechanisch toetsenbord. Dit heeft ook te maken met gevoeligheid. Als het op prijs aankomt, winnen membraantoetsenborden zeker, maar je hebt meer kracht nodig om toetsen in te drukken. De duurdere mechanische toetsenborden werken veel gevoeliger en je hoort een klik. Dit is bijvoorbeeld geweldig voor tactische shooters. 
Er is ook een gulden middenweg: een semi-mechanisch toetsenbord. Je verhoogt de gevoeligheid van je toetsenbord met behulp van mechanische aansluitingen, zodat je de toetsen niet te ver hoeft in te drukken. 

Gaming-toetsenborden worden steeds rijker qua design. Sommige lijken rechtstreeks uit Star Wars-films te komen. Let op de toetsenbordverlichting en extra toetsen voordat je er eentje koopt. Een regenboogtoetsenbord vol kleuren ziet er prachtig uit, maar kan ook afleidend zijn op belangrijke momenten. Met extra knoppen die zich bevinden op veel van deze borden, kunt u sneltoetsen gebruiken om speciale acties uit te voeren of om meerdere acties achter elkaar uit te voeren. Het aantal keren dat dit kan worden gebruikt, is afhankelijk van het spel. 
In de wereld van gamingmuizen en -toetsenborden kun je de persoonlijke touch kiezen die je wilt toevoegen aan je gaming-pc. Het aantal van deze accessoires kan groot zijn, dus wees voorzichtig voordat u koopt!

Geef een reactie