De leukste uitgaanssteden in België

Ben jij gek op uitgaan en cafés bezoeken? Dan heeft ons kleine landje meer dan genoeg te bieden. Of je nu een kroegtijger bent, of juist het meest kunt genieten van culinaire hoogstandjes, je vindt het allemaal in België! Ben jij wel toe aan een weekendje of midweek weg in eigen land? Lees dan snel verder voor onze tips om jouw volgende stedentrip te boeken.

Antwerpen

Deze stad zal je ongetwijfeld al eens bezocht hebben. Deze havenstad heeft vele gezichten waardoor er voor ieder wel wat wils te vinden is. Op één van de gezellige pleintjes drink je een lekker biertje en dineer je in één van de sfeervolle restaurants. Een goed startpunt hiervoor is de Grote Markt. Op dit plein vind je tal van gezellige bars en restaurants, ideaal voor een middag of avondje uit! Kunst en modeliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in deze bruisende stad. Voor een dagje cultuursnuiven kan je terecht bij één van de vele kunst- of modemuseums waar kunstwerken van bekende artiesten te vinden zijn. Heb je alle bekende plekjes onderhand wel verkend in het centrum? Bezoek dan ook eens de hippe wijken ’t Zuid en het Eilandje om alternatieve winkels te bezoeken. Tijdens een dagje shoppen kom je bijzondere items tegen die je niet snel ergens anders in het land zal vinden!

Brussel

Onze hoofdstad is vruchtbare grond voor vele verschillende culturen en invloeden. Dit is dan ook de reden dat Brussel zo veelzijdig is. Elke wijk heeft een eigen sfeer en karakter, waardoor deze stad veel te bieden heeft. Wist je dat er meer dan 200 nationaliteiten in Brussel wonen? Je vindt dan ook vele restaurants en cafés met multiculturele gerechten op de kaart. Verder bezoek je natuurlijk ook de bekende trekpleisters zoals de Grote Markt en Manneken Pis, als je dan toch in Brussel bent. Vooral in de zomerperiode zal je merken dat je niet de enige bent die deze wereldstad wil bezoeken. Wanneer je de horde aan toeristen wilt ontsnappen zijn er genoeg wijken die je kunt bezoeken om uit te gaan als een echte local. Bezoek bijvoorbeeld de omgeving van de Dansaertstraat, waar je een bruisend uitgaansleven aantreft. Een drankje doen of andere middelen gebruiken kan je dan een extra gezellige avond bezorgen. Pas wel op dat je verantwoordelijk omgaat met drank en drugs. Een alcohol of ghb verslaving is natuurlijk niet de bedoeling!

Geef een reactie