Bespaar geld op je zakelijke energie met deze tips

De laatste maanden is de prijs voor energie flink gestegen. Het maakt niet uit of je een consument bent of wanneer je als ondernemer zakelijke energie afneemt; in beide gevallen moet je meer betalen voor je zakelijke energierekening. Gelukkig is er alsnog een aantal tips dat je toe kunt passen om een beetje geld te besparen op je zakelijke energie. Wat dacht je bijvoorbeeld van energie vergelijken zakelijk? In dit artikel lees je er meer over én geven we je nog een paar tips om een zo voordelig mogelijk energiecontract voor je bedrijf te scoren.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen op je energie door regelmatig aan de slag te gaan met mkb energie vergelijken? Veel ondernemers weten niet dat ze dit aan het einde van ieder energiecontract moeten doen. Alleen op die manier weet je binnen no time namelijk welk contract het meest voordelig is voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Het grote voordeel van energie vergelijken is dat je met weinig tijd en moeite alle aanbiedingen op een rij te zien krijgt. Dat is in ieder geval het geval wanneer je gebruik maakt van een zogeheten zakelijke energievergelijker; een handige online tool die hier speciaal voor gemaakt is. Voor zo’n tool heb je alleen de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen nodig en de vergelijker doet de rest. Eenvoudiger en sneller kan het bijna niet! Je krijgt hierbij altijd het meest complete aanbod te zien, wat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken. Ideaal!

Wek je eigen groene stroom op met zonnepanelen

Wat je ook kunt doen, is net dat stapje verder gaan. Wanneer je over voldoende zakelijk budget beschikt, is het namelijk aan te raden om zonnepanelen voor je bedrijf te kopen of te leasen. Met behulp van zonnepanelen kun je je eigen groene stroom opwekken én ben je uiteindelijk volledig onafhankelijk van het energienet. Dat zit namelijk zo: met zonnepanelen vang je zonnestralen op die door middel van een omvormer worden omgezet in bruikbare groene stroom. Omdat zonnestralen niets kosten, maak je uiteindelijk gebruik van gratis groene energie. Natuurlijk duurt dit wel even; je hebt zo’n investering er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit. Vervolgens kunnen zonnepanelen nog tien tot vijftien jaar mee. Al die tijd hoef je niets te betalen voor die energie die ook nog eens verantwoord is. Dat klinkt toch als een hele goede deal? Kort samengevat: je moet eerst een aardig bedrag uitgeven, maar vervolgens profiteer je van heel wat voordelen van zonnepanelen.

Check altijd de einddatum en opzegtermijn van energiecontract

Vind je investeren in zonnepanelen nog een te grote stap? Geen zorgen: je kunt ook nog op andere manieren een zo voordelig mogelijk zakelijk energiecontract scoren. Let bijvoorbeeld altijd op de opzegtermijn van je huidige energiecontract om niet te veel te betalen voor je zakelijke energie. Je moet namelijk nooit te vroeg overstappen (voordat de opzegtermijn in is gegaan). Doe je dat wel? Dan ontvang je een zogeheten opzegboete met het bedrag voor de zakelijke energie die je nog had afgesproken af te nemen. De energieleverancier heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht. Daar moet het energiebedrijf gewoon geld voor krijgen. Waar je tot slot op moet letten, is de einddatum van je huidige energiecontract. Te vroeg overstappen is niet handig, maar te laat ook niet. Vergeet je om over te stappen of onderneem je bewust geen actie? Dan wordt het energiecontract verlengd tegen hogere verlengingstarieven. En geloof ons: op die manier betaal je sowieso te veel voor je zakelijke energiecontract.

Geef een reactie