Alles wat je moet weten over parasols

De lente komt er weer bijna aan en dat is natuurlijk erg fijn. Dat betekent dat het zonnetje weer meer gaat schijnen. Het is erg verstandig en leuk om daarom een parasol aan te schaffen. Of je nu op zoek bent naar extra schaduw of een vleugje kleur in je buitenruimte, er komt meer bij het kiezen van een parasol kijken dan het op het eerste gezicht lijkt. En hoewel het gemakkelijk is om de luifelstof te kiezen, is er een technische kant aan het vinden van de parasol die aan je behoeften voldoet. In dit artikel vind je meer informatie over parasols

Soort parasol

Eerste dingen eerst: je moet bepalen waar je de parasol wil gaan neerzetten. Zet je de parasol vrijstaand of in het midden van een buitentafel? Als het laatste het geval is, heb je een parasol in het midden nodig. Als je tafel niet is uitgerust met een in het midden uitgesneden gat, of als je op zoek bent naar schaduw in een loungeruimte, kan je bepalen hoeveel schaduw je nodig hebt en een vrijstaande zijmontage gebruiken of een middenconsole. paalparasol met een basisset bij de zitplaatsen (voor minder schaduwdekking). Aan de zijkant gemonteerde vrijdragende parasols bieden extra veelzijdigheid omdat ze draaien en kantelen, zodat je de schaduw kan achtervolgen met een draai aan een knop of een hendel. Ook is het handig om een parasolvoet aan te schaffen, zodat je de parasol makkelijk kan verplaatsen. 

Verkom instabiliteit

Om kantelen te voorkomen, is het essentieel dat jij je parasol goed vastzet. Het is belangrijk op te merken dat zelfs als je eettafel een gat heeft voor de parasol, je de extra versteviging van een basis nodig hebt om deze te stabiliseren. Daarvoor kan een parasolvoet dus erg handig zijn. 

Parasol voor op het strand

Strandparasols bestaan ook en die kunnen je erg goed beschermen tegen de zon. Deze parasols zijn groot genoeg en variëren in afmetingen. Het doel van dergelijke strandparasols is om je van de broodnodige schaduw tegen de zon te voorzien. Op het strand kun je er comfortabel onder liggen. Ideaal dus om even af te koelen. Ze zijn opvouwbaar, zodat je ze gemakkelijk op het dak van je auto of in de kofferbak kunt dragen. Ze hebben een verankering waarmee je ze in het zand kunt stabiliseren. Eenmaal op het strand vouw je hem eenvoudig uit en leg je er een laken onder en relax je op het strand. 

Geef een reactie