Hoe blindeer jij je ramen

Ramen geven veel natuurlijk licht in je huis. Hierdoor verbeter je onder andere je productiviteit en je tevredenheid. ‘s Avonds is het wel handig om je ramen af te sluiten zodat je meer privacy creëert. In dit blog zetten we een aantal populaire opties voor je uiteen, van houten lamellen tot gordijnen.

Lamellen

Jaloezieën met lamellen zijn een van de meest populaire opties om je raam te blinderen. Deze zijn vaak op maat te verkrijgen en past eigenlijk wel bij elk design. Het mooie van jaloezieën is dat je overdag de lamellen een stukje dicht kan draaien, om de hoge zon uit je huis te houden. Wanneer je opstaat kan je gemakkelijk het daglicht weer binnen laten. De jaloezieën zijn vaak te verkrijgen met houten- of metalen lamellen. Handig om rekening mee te houden zijn ramen die je open kan slaan. Wanneer je lamellen voor zo’n raam hangt dan kunnen deze nog wel eens gaan klapperen.

Gordijnen

Een andere optie zijn gordijnen. Deze zijn ook vaak op maat te verkrijgen en komen in veel soorten en maten. Sommige zijn gemaakt van een dikkere stof die ook overdag het daglicht uit je huis houdt. Anderen zijn gemaakt van een doorzichtige stof waar een beetje daglicht doorheen kan komen. Gordijnen zijn wel meestal een duurdere optie dan jaloezieën. Met gordijnen kan je gebruik maken van je volledige raam wanneer je licht binnen wilt laten. Zo heb je met een handomdraai heerlijk het licht in huis.

Rolluiken

Deze optie is verreweg het duurst, maar je kan er wel veel baat bij hebben. Rolluiken worden aan de buitenkant van je huis bevestigd waardoor je aan de binnenkant geen afwerking hoeft te verzorgen. Vervolgens kan je ze gemakkelijk opereren met een afstandsbediening, zelfs allemaal tegelijk. Hierdoor laat je zo het licht binnen in je huis. Met rolluiken kan je ook je huis beveiligen tegen inbrekers. Er zijn een aantal aanbieders op de markt die zelf een volledig pakket aanbieden, zodat jouw huis volledig beveiligt kan worden. 

 

In dit blog hebben we een aantal populaire opties uiteengezet over raamblindering. De eerste optie, en meest populair, zijn jaloezieen met lamellen. Met deze optie heb je binnen een handomdraai je huis geblindeert. Vervolgens hebben we het gehad over gordijnen. Een duurdere optie, maar wel een waarmee je het daglicht volledig buiten kan houden. Als laatste optie hebben we rolluiken waarmee je met een druk op de knop het licht binnen kan laten of buiten kan sluiten.  

Geef een reactie